O dietă mai sănătoasă aduce numeroase beneficii, iar în căutarea unor mâncăruri care să ne ajute să slăbim și să mai scăpăm de kilogramele adunate, putem recurge la diferite alimente. InfoCons vă prezintă 4 alimente care vă pot ajuta în lupta cu caloriile:

1. Nuci

În urma unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard, a fost concluzionat faptul că persoanele care mănâncă mai mult de 150 de grame de nuci pe săptămână au o masă corporală mai redusă față de cei care nu mănâncă deloc acest aliment. Nucile sunt hrănitoare, iar acest lucru face ca ele, deși sunt bogate în grăsimi, să ajute persoanele care își doresc să mai scape de kilogramele adunate. De asemenea, alte cercetări au arătat că nucile aduc și alte beneficii, precum reducerea riscului de diabet sau cancer. Le puteți pune în salată și, pentru a menține nivelul de sodiu din organism redus, puteți alege nuci fără sare.

2. Cereale integrale

În urma unui studiu realizat în Statele Unite, în care jumătate din cei 80 de participanți au consumat numai alimente din cereale procesate, iar cealaltă jumătate numai alimente din cereale integrale, a fost concluzionat faptul că cei din urmă absorbeau mai puțini carbohidrați, proteine și grăsimi decât ceilalți. Cerealele integrale pot fi integrate în diverse forme în dieta dumneavoastră: le puteți găsi în pâine, le puteți consuma la micul dejun, dar de preferat este să le consumați în aceeași formă în care le găsiți.

3. Fasole (boabe) și linte

O sută de grame de boabe de fasole sau de linte pe zi vă pot ajuta să scăpați de aproape jumătate de kilogram. Ca și în cazul nucilor, avantajul acestor alimente este că sunt foarte nutritive și vă ajută să vă săturați relativ rapid. Le puteți adăuga în salate sau supe.

4. Fructele de pădure

Afinele, zmeura, murele și chiar și căpșunile au un nivel scăzut de calorii și ridicat în fibre, având astfel avantajul de a vă ajuta să vă săturați dintr-o cantitate redusă. De asemenea, fructele de pădure conțin antocianină, un flavonoid care ajută la menținerea greutății pe măsură ce înaintăm în vârstă. Fructele de pădure sunt bogate în flavonoide, care sunt compuși antioxidanți ce se regăsesc în pigmentul fructelor. Acestea aduc și alte beneficii, precum reducerea riscului de infarct sau a unor probleme neuronale, precum boala Alzheimer. Puteți amesteca fructele de pădure cu iaurt, sau le puteți cumpăra înghețate pentru a le folosi într-un smoothie.

Citește și:

– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal