Participarea A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons la reuniunea Consiliului de Export din cadrul Ministerului Economiei

Astazi, 20.03.2014, reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons au participat la reuniunea Consiliului de Export care a avut loc la sediul Ministerului Economiei, la care au fost prezenti reprezentanti ai: Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Economiei, Bancii Nationale a Romaniei, organizatiilor profesionale patronale, organizatiilor societatii civile.

In cadrul sedintei, domnul Valentin Lazea, Economist-Sef al Bancii Nationale a Romaniei, a prezentat balanta exportului si importului serviciilor in anul 2013. Prezentarea a relevat faptul ca in anul 2013 au existat cinci ramuri care au cunoscut o crestere semnificativa in material exporturilor, si anume: constructiile, serviciile audio-vizuale si inrudite, domeniul informatics, serviciile juridice si de consultanta si arhitectura.

Totodata, cu prilejul reuniunii Consiliului de Export, domnul Ion Ghizdeanu, Presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, a sustinut o prezentare cu privire la prognoza pentru anul 2014 privind exportul si importul Romaniei. Din perspectiva C.N.P., previziunile privind exporturile in anul 2014 arata o crestere a exporturilor in urmatoarele domenii: mobila, auto, produse alimentare, agricultura, produse din cauciuc si mase plastic, produse farmaceutice.

Conform previziunilor C.N.P., urmatoarele sectoare vor cunoaste, in cursul anului 2014, o crestere semnificativa a importurilor, si anume: sectorul metallurgic si sectorul chimic, cu precizarea faptului ca in ultima perioada de timp, importurile din zona non-U.E. au devenit din ce in ce mai semnificative.

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din România cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal