Participare la primul festival de modă din România destinat persoanelor cu dizabilităţi

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Participare la primul festival de modă din România destinat persoanelor cu dizabilităţi

În perioada 29-30 iunie 2016 InfoCons participa in calitate de Partener la festivalul “Pași Rotunzi` . Evenimentul se desfasoara la Brasov in Mall Coresi Shopping Resort si este organizat de Consiliul Național al Dizabilității din România – CNDR, reprezentantul în România al European Disability Forum în parteneriat cu Asociația “Pași Rotunzi` şi Bya Fashion. În cadrul primului Festival de Modă destinat persoanelor cu dizabilități vor defila 17 modele cu diferite dizabilități, dintre care patru băieți. O parte dintre modelele feminine sunt deja obişnuite cu lumina reflectoarelor, având în palmares apariţii pe coperta unei reviste cunoscute din România, în calitate de fotomodel. Aceștia vor prezenta creaţii marca Doina Levintza, Cătălin Botezatu, Patuschinsky, Bya Fashion şi o colecție de accesorii Le Bebe.

De cele mai multe ori, în viaţă, limitele sunt impuse de propriile noastre minţi, iar prejudecăţile izvorăsc din necunoaștere. Întotdeauna, dincolo de linia orizontului este partea cea mai frumoasă, acea parte misterioasă pe care o descoperă doar cei care îşi doresc cu adevărat. Aceștia sunt cei care dau viaţă primului Festival de Modă din ţară destinat persoanelor cu dizabilităţi.

Iniţiativei organizatorilor li s-au alăturat şi nume importante din lumea modei româneşti precum Doina Levintza şi Cătălin Botezatu.

Doina Levintza şi Cătălin Botezatu vor oferi cadou ținutele prezentate pe scenă, modelelor care intră în prezentările lor. În plus, fiecare model va avea parte de o şedinţă foto gratuită din partea fotografilor prezenţi la eveniment.

Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, depăşirea barierelor mentale şi a prejudecăţilor autoimpuse. Prin modă, muzică, dans şi momente artistice unice vor fi promovate persoanele cu dizabilități, fără a fi excluse persoanele fără dizabilităţi asa cum, din păcate, se întâmplă uneori în societatea noastră, însă, tocmai invers.

La ora actuală, în România există 750.000 de persoane cu dizabilităţi.

Prezentările de modă vor fi presărate cu momente artistice susţinute atât de persoane cu dizabilităţi, cât şi de persoane fără dizabilităţi, tocmai pentru a sublinia încă o dată faptul că diferenţele există doar în minţile noastre şi nu în realitate.

InfoCons (www.infocons.ro), Asociație pentru Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu