Dacă sunteți cetățean european și nu ați locuit niciodată în altă țară din UE se vor aplica doar reglementările naționale.

Partenerul dumneavoastră este cetățean al UE are drept de ședere în temeiul propriilor drepturi.

În calitate de cetățean european, partenerul înregistrat poate locui în noua dumneavoastră țară, în condițiile aplicabile tuturor cetățenilor UE.

Membrii de familie ai persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Dacă partenerul lucrează sau își caută un loc de muncă, primește o pensie sau studiază, verificați condițiile și formalitățile pentru:

  • lucrători
  • persoane aflate în căutarea unui loc de muncă
  • studenţi
  • pensionari

Partenerul se află în întreținerea dumneavoastră

Partenerul dumneavoastră nu intenționează să lucreze, să caute un loc de muncă sau să studieze și nu primește nici pensie?

Și în acest caz vi se poate alătura ca membru de familie.

Unele țări din UE îi tratează pe partenerii civili și înregistrați în același mod în care tratează cuplurile căsătorite. În acest caz, verificați drepturile de ședere și condițiile aplicabile soților.

Alte state membre nu recunosc parteneriatele civile și înregistrate ca fiind echivalente cu căsătoria. În acest caz, verificați drepturile de ședere și condițiile aplicabile altor rude.

Stabilirea în străinătate – Asigurarea dumneavoastră de sănătate

Partenerul dumneavoastră nu este cetățean al UE

Unele țări din UE îi tratează pe partenerii civili și înregistrați în același mod în care tratează cuplurile căsătorite. În acest caz, verificați drepturile de ședere și condițiile aplicabile soților provenind din afara UE.

Alte state membre nu recunosc parteneriatele civile și înregistrate ca fiind echivalente cu căsătoria. În acest caz, verificați drepturile de ședere și condițiile aplicabile altor rude provenind din afara UE.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

Căsătoria

Pierderea, furtul, înlocuirea permisului de conducere

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal