Parcul Custozza din Cetatea Alba Carolina, ieri și azi – o9atitudine pentru cultură

Parcul Custozza a fost un parc cu o vechime de peste 130 de ani și o amprentă afectivă pe sufletul locuitorilor cetății Vauban. Din parc au supraviețuit astăzi două monumente cu vechimi considerabile: monumentul Custozza, inaugurat în anul 1906 în memoria soldaților din Regimentul 50 Infanterie din Alba Iulia, căzuți în bătălia de la Custozza, în timpul războiului austro-italian din 1866, precum și monumentul Lossenau, ridicat în 1853, în memoria locotenent-colonelului Ludwig von Losenau, ofițer în armata habsburgică, căzut în lupta împotriva armatei revoluționare maghiare, conduse de generalul polonez Jozef Bem în timpul Revoluției de la 1848-1849 din Transilvania.

Mai multe informații pe centenar.infocons.ro.

Citește și:

– Palatul Telefoanelor, ieri și azi

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal