Organizația Mondială a Sănătății a emis un nou avertisment despre țigările electronice

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Organizația Mondială a Sănătății a emis un nou avertisment despre țigările electronice

Organizatia Mondiala de Sănătate (OMS) a declarat că `țigările electronice sunt fără îndoială dăunătoare` și ar trebui să fie “reglementate`. Specialistii OMS afirmă că țigările electronice nu reprezintă o metodă de a renunța la fumat, arată Le Figaro.

`Deși nivelul specific de risc asociat cu sistemele electronice de administrare a nicotinei nu a fost încă estimat în mod concludent, acestea sunt, fără îndoială, dăunătoare și, prin urmare, ar trebui să fie reglementate’, a declarat OMS într-un nou raport privind epidemia globală de fumat.

Citește și:

Țigaretele electronice, un pericol pentru adolescenți

`Majoritatea utilizatorilor de țigarete electronice continuă să utilizeze aceste dispozitive, dar și țigări tradiționale în același timp, ceea ce nu are nici un impact benefic asupra sănătății’, se arată în raport.

Specialiștii OMS avertizează asupra dezinformării răspândite de industria tutunului despre țigările electronice, descrise ca fiind mai puțin periculoase decât țigările tradiționale și pot ajuta unii fumători să treacă complet la alternative “mai sigure`. Această descriere este considerată de OMS ‘o amenințare actuală și reală’, iar restricții privind utilizarea țigărilor electronice în întreaga lume sunt în creștere.

Luna trecută, San Francisco a interzis vânzarea și fabricarea produselor care, spre deosebire de țigările de tutun, nu ard.

Citește și:

Safety Gate: Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase

China, care găzduiește aproape o treime din fumătorii din tutun din lume, intenționează, de asemenea, să reglementeze dispozitivele cu abur.

Mai multe informații se regăsesc aici.

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu