Obținerea unei conexiuni la internet
Oriunde v-ați afla în UE (În acest caz, cele 28 de state membre ale UE) trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la internet. Este vorba despre așa-numitul principiu al `serviciului universal’. Ar trebui să existe cel puțin un furnizor care să vă ofere acest serviciu.

Internet deschis

Normele UE privind internetul deschis le permit utilizatorilor să acceseze și/sau să distribuie orice conținut și serviciu online. Furnizorul de internet nu poate bloca, încetini sau discrimina conținuturi, aplicații sau servicii online, decât în 3 cazuri specifice:

  • pentru a respecta anumite obligații juridice, cum ar fi o hotărâre judecătorească privind blocarea unor conținuturi ilegale specifice
  • pentru a menține securitatea și integritatea rețelei, de exemplu pentru a combate viruși sau disfuncționalități
  • pentru a gestiona congestionarea temporară sau excepțională a rețelei.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

– 10 lucruri despre achizițiile online

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons Asigurări pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine! Ne puteți contacta la:

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal