O procedură de aprobare a pesticidelor mai transparentă

În februarie 2018, Parlamentul a înființat o comisie specială care să se ocupe de procedura de aprobare a UE pentru pesticide. Pe 16 ianuarie, eurodeputații au aprobat raportul final al acestei comisii prin care solicită proceduri mai transparente pentru a garanta responsabilitatea politică.

Deputații europeni recomandă ca publicul să aibă acces la studiile utilizate în procedura de autorizare, iar producătorii care solicită aprobarea substanței ar trebui să înregistreze toate studiile de reglementare într-un registru public pentru a se asigura că toate informațiile relevante sunt luate în considerare.

Totodată, aceștia consideră că experții ar trebui să revizuiască studiile privind potențialul carcinogen al glifosatului și că ar trebui să se stabilească niveluri maxime de reziduuri pentru soluri și ape de suprafață.

Eurodeputații au convenit asupra faptului că pesticidele și substanțele active ale acestora ar trebui testate temeinic, luând în considerare efectele cumulative și toxicitatea pe termen lung. De asemenea, aceștia propun ca pesticidele să nu mai fie utilizate în spații mari lângă școli, grădinițe, spații de joacă, spitale, maternități și centre de îngrijire.

Sursa: europa.eu.

Citește și:

– Cum prelungim viata merelor

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal