Numarul unic al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor ramane in continuare 0219551 – InfoCons

Numarul unic al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor ramane in continuare 0219551 – InfoCons

In data de 6 ianurie 2013 a intrat in vigoare noul Ordinului nr. 473 din 03/12/2012 al A.N.P.C. privind unele masuri de informare a consumatorilor referitor la Telefonul Consumatorului – INFOCONS – 021/9551.

Telefonul Consumatorilor INFOCONS – 021/9551 este apelabil din orice retea de telefonie fixa sau mobila, telefon cu tarif normal in reteaua Romtelecom.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a emis un Ordin cu nr. 163/2014 pentru schimbarea acestui numar.

Ca urmare a transmiterii punctului de vedere al miscarii de protectia consumatorilor din Romania cu privire la emiterea Ordinului de modificare a numarului deja existent (Telefonul Consumatorului – INFOCONS – 0219551), ce ducea la o bulversare atat a consumatorilor cat si a agentilor economici ,in data de 05.06.2014 ,a fost emis un Proiect de Ordin pentru abrogarea Ordinului cu nr. 163/2014 privind unele masuri de informare a consumatorilor , conform link-ului de mai jos :

http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/140605/ordin_abrogare_163_140605.pdf

Cu ocazia abrogarii aducem la cunostina atat a agentilor economici cat si a consumatorilor din Romania ca numarul unic privind apelarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a ramas Telefonul Consumatorului – INFOCONS – 021/9551 avand urmatoarea imagine :

Pentru descarcarea placutelor personalizate cu datele de contact ale Comisariatelor Judetene de Protectia Consumatorilor puteti accesa urmatorul link : http://www.protectia-consumatorilor.ro/infocons-021-9551-noul-numar-al-protectiei-consumatorilor/

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal