Ne gândim la senzorialitatea noastră reprimată? Mai știm sa simțim? Să mergem desculți prin iarbă, să simțim ploaia, să mâncăm o roșie culeasă de noi, să luăm un măr din pom și să mușcăm din el, să strivim o frunză de mentă, busuioc sau măcar de nuc și să simțim mirosul? Să privim la cer sau la jocul de culoare al naturii toamna, când frunzele au toate culorile imaginate sau nu?
Oare ne-am reprimat toată această senzorialitate conștient sau nu? Oare ne-am educat simțurile să ne bucure mirosul de mall, conservele în care gasim cine știe ce, atingerea hainelor făcute din materiale obținute în laboratoare sau gustul unor produse obținute din substanțe cu denumiri imposibil de pronunțat și de înteles?
E mai bine? E mai sănătos? E mai corect? E moral?

Decizia este la noi și trebuie să alegem. Din acest motiv, consider că trebuie să avem acces la informație, să fim educați în acest sens și să știm ce și cum alegem.
InfoCons încearcă să te ajute să decizi. Astfel, am lansat o aplicație cu peste 16.000 de produse înregistrate și sperăm ca până în decembrie să depășim 20.000 de produse. Tot ce trebuie să faci este să scanezi codul de bare și indiferent de telefonul pe care îl deții, cu sistem iOS sau Android, găsești informațiile aflate pe etichete, ce conțin produsele, traducerea E-urilor într-un limbaj accesibil și nu în ultimul rand, poți vizualiza rezultatele testelor și studiilor comparative pe care le facem, cum și unde poți regăsi produsul dorit față de celelalte produse similare din piață.

Haideți să decidem ce vrem, cum vrem, cât vrem! Pesimistul este tot un optimist, dar informat. Eu sper ca, fiind informați, să putem decide pentru noi, pentru copiii noștrii, pentru bunicii și părinții noștri. Haideți să reușim să nu ne mai reprimăm senzorialitatea, să ne bucurăm de ce ne oferă natura și să ne amintim să zâmbim când adie vantul, când simțim un miros natural, frumos. Descarcă gratuit aplicația InfoCons și adopta o9atitudine!
Nu uita, ajută-ne să te ajutăm! Vino alături de noi, consultă infocons.ro.

Sorin Mierlea

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal