Mucegaiul de pe mâncare este genul de mucegai care produce toxine fungice. Sfatul general pentru atunci când găsim mucegai pe mâncare este: aruncați-o!

  1. Pâinea cu mucegai

Întotdeauna se aruncă pâinea care are pete de mucegai, deoarece acesta este posibil să se fi răspândit în întreaga pâine fără ca acest lucru să fie vizibil.

  1. Fructele și legumele cu mucegai

Fructele și legumele suculente, cum ar fi roșiile, castraveții, strugurii și prunele ar trebui să fie întotdeauna aruncate la gunoi dacă este mucegai pe ele.

Merele și perele pot conține patulină de venin fungic. Trebuie să acordați o atenție deosebită acestui lucru când presați fructul pentru a-l transformă în suc. Tăiați mărul și căutați să nu fie putred.

  1. Gem și nuci cu mucegai

Oamenii au tendința de a îndepărta partea de deasupra a gemului/dulceței care conține mucegai, că mai apoi să folosească restul din ce a rămas. Otrava din ciupercă (mucegai) este posibil să se fi răspândit în întreg recipientul, de aceea este de preferat să aruncați tot conținutul. Același lucru este valabil și pentru nuci – acordați mare atenție faptului că semințele de pin pot fi mucegăite în interior.

  1. Produse lactate mucegăite

Produsele din lapte, precum brânza cremă, smântâna și brânzeturile moi trebuie aruncate direct în coșul de gunoi dacă sunt atacate de mucegai.

La brânzeturile tari se poate tăia pur și simplu mucegaiul cu o tăietură care se întinde pe 1 cm în jurul petei de mucegai.

  1. Carnea cu mucegai

Carnea ar trebui să iasă din discuție dacă există mucegai pe ea. De exemplu, nu puteți elimina doar pata mucegăită de pe pasta de ficat sau de pe platoul de carne.

Sursa: Administrația Daneză Veterinară și Alimentară

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu