din Romania a realizat o evaluare in cadrul monitorizarii pietei cu privire la berea comercializata pe piata romaneasca. Aceasta a fost facuta in beneficiul consumatorilor romani, pentru ca acestia sa aiba o informare independenta, in vederea alegerii in cunostinta de cauza, in conformitate cu drepturile legitime ale acestora. S-au realizat teste care au urmarit continutul si cantitatea de pesticide din urmatoarele marci de bere: Skol, Ursus, Golden Brau, Albacher si Bergenbier .

Mentionam ca produsele au fost achizitionate oficial de catre reprezentatii A.N.P.C.P.P.S. Romania din supermarketuri diferite, pe baza de documente fiscale.

In urma analizelor efectuate intr-un laborator acreditat din spatiul Uniunii Europene, marcile de bere mai sus mentionate nu contin pesticide.

Rezultatele testelor vor fi publicate atat in Revista InfoCons, singura revista independenta din Romania in domeniul protectiei consumatorilor, protectiei mediului si testelor comparativepentru produse si servicii proiect in cadrul retelei International Consumer Research & Testing – ICRT, precum si pe site-ul www.testecomparative.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal