Mișcarea de Protecția Consumatorilor a semnat un Protocol de Colaborare cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România

uniunea notarilorInfoCons-Protectia-Consumatorilor-Protectia-Consumatorului

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Mișcarea de Protecția Consumatorilor a semnat un Protocol de Colaborare cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România

 

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons (A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons), reprezentată de domnul Președinte Sorin Mierlea, a încheiat în data de  29 aprilie 2015 un Protocol de Colaborare cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR), reprezentată de domnul Președinte Dumitru Viorel Mănescu, ce are ca obiect consultarea și susținerea reciprocă în inițierea și derularea de programe și campanii de educare și informare a cetățenilor în calitate lor de consumatori, cu implicații puternice la nivel social.

Astfel, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons și UNNPR au în vedere derularea de proiecte comune care vor include înființarea unui Centru Național de Informare a cetățenilor în domeniu notarial, precum și realizarea unei Campanii naționale de consiliere,  informare și educare a cetățenilor cu privire la teme de interes public din domeniul notarial.

 Prin semnarea acestui Protocol cele două organizații confirmă o colaborare îndelungată și se angajează instituțional să o dezvolte pe multiple planuri, în beneficiul cetățenilor din România.

Ca prim pas în implementarea acestui Protocol, UNNPR va organiza sâmbătă, 9 mai, acțiunea Zilele porților deschise` la Camerele Notarilor Publici, sediile principale și sediile secundare județene, prilej cu care notarii publici vor oferi publicului consultații juridice pe teme notariale. Mai multe detalii cu privire la această acțiune, precum și adresele sediilor la care se va acorda consultanță, puteți afla consultând site-ul UNNPR http://www.uniuneanotarilor.ro/ .

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fară scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apară drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România este organizaţia profesională a notarilor publici din România, care exercită atribuţiile prevăzute de lege şi de statut pentru apărarea intereselor membrilor săi, a prestigiului profesiei de notar public și urmăreşte respectarea normelor Codului deontologic.

Uniunea asigură cadrul corespunzător pentru perfecţionarea activităţii notariale, pregătirea profesională a notarilor publici, întărirea autorităţii si prestigiul instituţiei

Toţi notarii publici fac parte din Uniunea Naţională a Notarilor publici din România. La rândul său Uniunea cuprinde 15 Camere ale Notarilor Publici, organizate după circumscripţia Curţilor de Apel. Elementul structural de bază este biroul notarului public.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal