Miscarea de Protectia Consumatorilor a semnat un Protocol de Colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiara

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea   Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons reprezentata de domnul Presedinte Sorin Mierlea a incheiat in data de  20 martie 2015,  un Protocol de Colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, reprezentata de domnul Presedinte Misu Negritoiu,  ce are ca obiect consultarea si sustinerea reciproca in initierea si derularea de Programe si Campanii de Educare si Informare a cetatenilor in calitate lor de consumatori cu implicatii puternice la nivel social.

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția din România care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piețele financiare non-bancare: asigurări-reasigurări, instrumente și investiții financiare, pensii private.

Înființată în luna aprilie a anului 2013, ASF a preluat și a integrat atribuțiile și prerogativele Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Misiunea ASF este de a dezvolta cele trei sectoare supravegheate și reglementate, de a crește încrederea în produsele și serviciile financiare non-bancare, precum și de a educa și proteja interesele consumatorilor.

Prin semnarea acestui Protocol cele doua organizatii confirma o colaborare indelungata si se angajeaza institutional sa o dezvolte pe multiple planuri, in beneficiul cetatenilor din Romania.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal