Producția mâncării – creșterea cerealelor sau a legumelor sau producerea cărnii – cere foarte mult pământ fertil.

Pentru a satisface cererea de alimente a țărilor cu venituri ridicate, despăduririle au devenit un fenomen comun în cele cu venituri reduse. Acestea au scopul de a produce mai mult pământ utilizabil pentru industria agrară. Reducerea risipei alimentare poate duce și la reducerea cantității de mâncare produsă, astfel încât nu va mai fi nevoie ca ecosistemele pădurilor să fie distruse.

1.4 miliarde de hectare de pământ sau 28% din zona agrară a lumii este folosită pentru a produce anual mâncare care sfârșește la coșul de gunoi. Această zonă este cu puțin mai mică decât Rusia și mai mare decât Canada.

Respect mâncării!

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal