Mihai Cătălin VĂSII , Prefect , Instituția Prefectului Județul Brașov – 21 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este cel mai important eveniment anual prin care se celebrează inovarea și îmi oferă prilejul de a adresa cele mai bune urări tuturor creatorilor, precum și celor ce activează în domeniul proprietății intelectuale. Creativitatea şi inovaţia reprezintă cheia evoluției speciei umane și factori esențiali în edificarea unei lumi mai bune.

Tot în luna aprilie s-au împlinit 21 de ani de la înființarea, la Brașov, a Asociației InfoCons, dovadă a importanței pe care comunitatea județului nostru o acordă protecției consumatorilor, care este o componență de bază a unei piețe libere.

Promovarea intereselor consumatorilor și asigurarea unei cât mai bune protecții a acestora este datoria statului, dar, în egală măsură, este misiunea reprezentanților societății civile. Protecția consumatorilor înseamnă a le proteja sănătatea, siguranța, interesele economice, dar și a promova dreptul acestora la o corectă informare și la educare, astfel încât să poată recunoaște practicile comerciale ilegale și publicitatea înșelătoare și să cunoască mijloacele legale prin care își pot apăra drepturile.

În acești 21 de ani, Asociația InfoCons s-a afirmat ca un partener de nădejde al instituțiilor statului cu rol în apărarea drepturilor consumatorilor și a adus o contribuție semnificativă la promovarea unei piețe cât mai transparente și mai sigure.

 

 

La mulți ani, InfoCons!

Mihai Cătălin VĂSII

Prefectul județului Brașov

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal