Măsuri de urgență cu privire la importul de citrice din Argentina

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Măsuri de urgență cu privire la importul de citrice din Argentina

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 8 Mai 2017, o serie de măsuri de urgență ce presupun cerințe mai stricte la importul de citrice cu proveniență din Argentina, contaminate cu Pata Neagră a Citricelor(citrus black spot), o boală nocivă a plantelor care nu este nativă în Europa.

Pata Neagră a Citricelor, cauzată de ciuperca Phyllosticta citricarpa (McAlpine) Van der Aa, este o boală a plantelor citrice ce cauzează pierderi mari la producția de fructe. Boala nu afectează organismul uman.

În timp ce Uniunea Europeană este lipsită de această boală a plantelor, Pata Neagră este încă prezentă în anumite țări din afara UE.

Având în vedere interceptările de citrice infectate din Argentina, se vor aplica cerințe mai stricte pentru importul de citrice din această țară.

Noile cerințe se vor aplica începând cu data de 5 iunie 2017.

În cazul în care frecvența interceptărilor de produse cu Pata Neagră va fi excesivă, aceste măsuri de urgență pot fi revizuite în lunile următoare.

Pentru mai multe informații despre sănătatea plantelor și biosecuritate accesați:

Sursa : Europa.eu

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu