În Uniunea Europeană în 2017, majoritatea primelor nașteri (92%) au fost pentru femei cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani. Alte 4% din primele nașteri au fost pentru femei cu vârsta sub 20 de ani, iar alte 4% pentru femei cu vârsta sub 40 de ani.

1 din 8 copii născuți din mame cu vârsta sub 20 de ani în Bulgaria și România

Cele mai mari ponderi ale nașterilor primilor copii la mame tinere cu vârsta sub 20 de ani au fost înregistrate în Bulgaria (12,5%) și în România (12,1%). Au fost urmate de Ungaria (8,5%) și Slovacia (8,1%).

În schimb, mamele tinere au reprezentat mai puțin de 2% din primele nașteri în Danemarca (1,0%), Italia și Slovenia (ambele 1,1%), Olanda (1,2%), Luxemburg și Suedia (ambele 1,4%).

Spania și Italia au cea mai mare proporție de primele nașteri la mame cu vârsta peste 40 de ani

În ceea ce privește mamele mai în vârstă, proporțiile cele mai mari de nașteri ale primilor copii născuți la femei cu vârste de peste 40 de ani înregistrate în Spania (8,8%) și Italia (8,6%), urmate de Grecia (6,6%), Luxemburg și Irlanda (ambele 5,9%).

La celălalt capăt al scalei, mai puțin de 2% din primele nașteri la femei cu vârsta de 40 de ani sau peste au fost înregistrate în Lituania (1,3%), Polonia (1,4%), Slovacia (1,5%) și Letonia (1,8%).

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal