InfoCons în parteneriat cu Opera Națională București a lansat „La Piață & Revuluția” – Primul spectacol de Operă și Balet realizat cu decor din materiale reciclate

InfoCons în parteneriat cu Opera Națională București a lansat primul spectacol de Operă și Balet realizat din materiale reciclate – ,,La Piață & Revuluția”.

Dipticul “La Piață” și “Revoluția”, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, a avut premiera sâmbătă, 1 iulie, la Opera Națională București. Un al doilea spectacol a avut loc duminică, 2 iulie.

“La Piață & Revuluția” este o călătorie în timp prin cei 33 de ani care au trecut de la Revoluția din 1989. Regizorul Alexandru Nagy și coregrafa Sandra Mavhima au unit cele două lumi, “Piața” și “Revoluția”, într-un univers care ne confruntă cu propria noastră istorie. Demonstrând că arta valoroasă poate fi creată și folosind obiecte pe care oamenii obișnuiți cu greu și le pot imagina într-un context artistic, regizorul Alexandru Nagy a creat primul spectacol de operă și balet cu un decor realizat din materiale reciclabile.

La finalul reprezentației din 1 Iulie, Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a oferit Diplome de Excelență:

  • Directorului General al Operei Naționale București, Daniel Jinga, pentru susținerea Mișcării de Protecție a Consumatorilor de Artă și Cultură;
  • Regizorului spectacolului, Alexandru Nagy, pentru punerea în scenă a primului spectacol de Operă si Balet realizat din materiale reciclate;
  • Operei Naționale București, fiind prima instituție de cultură din România preocupată de amprenta de carbon, de reutilizare, de refolosire și de videomapping.

La fiecare reprezentație, publicul a avut ocazia să vadă în Foaierul Galben al ONB instalații foto-video cu materialele realizate pe parcursul repetițiilor și construcției spectacolelor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal