Intalnire de lucru proiectul european “ME IS MINE”

In perioada 22 -23 aprilie 2013 reprezentantii organizatiiei de consumatori din Italia ADICONSUM au participat la intalnirea organizata in cadrul proiectului  finantat din fonduri europene “ME IS MINE`,  realizat in parteneriat cu InfoCons – InfoCons.

               Proiectul este  finantat din fondurile Directoratului General Home Affair si are ca obiectiv pe termen lung reducerea cazurilor de furt de identitate si popularizarea drepturilor consumatorilor cu privire la protectia datelor cu caracter personal si crearea unui Observator national, cu privire la problema supusa atentiei, in Romania si in Italia.

            Proiectul are durata de  2 ani, iar activitatile se vor adresa publicului larg, avand ca scop cresterea perceptiei consumatorilor cu privire la urmatoarele aspecte: implementarea unui punct de informatii care sa furnizeze informatii generale, dar care sa ofere si suport victimelor furturilor de identitate.

In sprijinul informarii consumatorilor, au fost realizate website-uri dedicate care sa furnizeze informatii pe subiectul abordat (www.furtdeidentitate.ro pentru Romania si www.furtodidentita.it pentru Italia si www.identityftobservatory.eu – la nivelul Uniunii Europene) .

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal