InfoCons trage un semnal de alarmă și propune interzicerea cât mai urgentă a consumului oricărui tip de tutun în locațiile proprii!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. InfoCons trage un semnal de alarmă și propune interzicerea cât mai urgentă a consumului oricărui tip de tutun în locațiile proprii!

Rugăm toate instituțiile publice, autoritățile la nivel național și local, ministere, magazine comerciale, mall-uri, cinematografe, teatre, etc. ca prin decizii proprii, să interzică consumul oricărui tip de produs din tutun în locațiile proprii.

InfoCons trage un semnal de alarmă cu privire la interzicerea cât mai urgentă a consumului oricărui tip de produs din tutun și țigaretelor electronice, ținând cont de măsurile minimale referitoare la reglementarea `noilor` produse din tutun încălzit (`heated tobacco products`) și a celor care eliberează nicotină folosind dispozitive electronice (`electronic nicotine delivery systems`), recomandate de Organizația Mondială a Sănătății tuturor statelor care au ratificat Convenția Cadru pentru Controlul Tutunului.

De asemenea sustinem interzicerea publicității pentru toate produsele din tutun în toate amplasamentele prevăzute în legea nr. 457/ 2004 privind publicitatea şi sponsorizarea pentru produsele din tutun (cele în care este interzisă publicitatea pentru produsele din tutun obișnuite).

Protecția consumatorilor acestor produse și a celor din jurul lor care inhalează pasiv substanțele rezultate prin procesarea termică a produselor și care se elimină în aerul ambiental, prin interzicerea consumului în spațiile în care este interzis fumatul.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în rândul românilor, estimându-se că doar în 2016 au murit 148.490 români din cauza unei astfel de afecțiuni.

Fumatul este un factor de risc major pentru instalarea acestor boli, estimându-se că în România, în 2016, au murit 17.603 oameni din cauza unei boli cardiovasculare provocate de fumul de tutun

InfoCons a demarat atât la nivelul adminstrațiilor locale cât și naționale o procedură privind luarea unor decizii de interzicere a tuturor produselor din tutun în spațiile publice, având în vedere că reclama tot mai agresivă a acestor produse are impact negativ mai ales în rândul tinerilor.

“ o9atitudine, înseamnă și o9atitudine pentru sănătate!, pentru a fi cu adevărat responsabili pentru noi, pentru copiii noștrii, astfel ca împreună să fim cu adevărat consumatori și cetățeni europeni ! “

Sorin Mierlea -Presedinte InfoCons

Citiți și:

-Raed Arafat critică țigările IQOS

-Ziua Mondială fără Tutun este celebrată în fiecare an, pe 31 mai.

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu