InfoCons: Summitul pentru Siguranta Marfurilor de Consum – O intalnire trilaterala UE-China-SUA

O intalnire trilaterala UE-China-SUA,  Summitul pentru Siguranta Marfurilor de Consum a avut loc in perioada 28-29iunie, in Statele Unite, cu participarea comisarului european pentru Sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli, si omologii sai din SUA si China (Doamna Inez M. Tenenbaum, Presedintele CPSC si Domnul Sun Dawei, Vice Ministru al AQSIQ).

Aceasta a fost a treia intalnire trilaterala, la nivel inalt pentru a discuta problemele de siguranta a produselor de consum non-alimentare cu rezultate pozitive.

Inca de la inceputul acestei cooperari trilaterale, acum patru ani, cei trei parteneri au stabilit baze de colaborare in domeniul sigurantei produselor de consum. In timpul Summit-ului de saptamana trecuta, participantii au luat bilantul realizarilor, au discutat despre dezvoltarea acestei cooperari si au dezbatut mai multe initiative noi.

Principalul subiect al summit-ului a fost: ‘ Supraveghere sigurantei produselor de la fabrica pana la usa: un efort al cooperarii’.

Comisarul Dalli si omologii lui din China si SUA au emis o declaratie comuna care prezinta modul in care va creste cooperarea in domeniul reglementarii si promovarii ‘supravegherii continue’. Conceptul de supraveghere continua a produsului leaga controalele desiguranta  de  lantul de aprovizionare cu produse prin dezvoltarea cooperarii intre autoritatile din domeniul sigurantei produselor in tarile de origine si cele din tarile in care produsele sunt vandute.

Declaratia comuna evidentiaza unele actiuni specifice, care vor ajuta la punerea in aplicare a cooperarii trilaterale, inclusiv privind urmarirea itinerariului produselor, schimbul de informatii intre autoritatile de reglementare si o mai buna difuzare a informatiilor privind siguranta produselor pentru partile interesate din industrie.

Comisia Europeana  declara ca odata cu globalizarea lanturilor de aprovizionare cooperarea internationala a devenit un ingredient esential pentru a asigura siguranta consumatorilor din UE. Aceasta cooperare trilaterala construieste increderea reciproca si promoveaza raspunsuri mai bine coordonate la provocarile de securitate ale produselor.

Sursa: Comisia Europeana

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal