InfoCons sprijina elevii din medii defavorizate din Sectorul 6

InfoCons prin intermediul campaniilor sociale pe care le desfasoara a venit în sprijinul elevilor Sectorului 6, care provin din categoriile vulnerabile, prin oferirea a 500.000 de măști de protecție și cele 400 de teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2., toate acestea fiind oferite sub egida Campaniei sociale „Nimeni să nu fie uitat! Ajută-ne ca să-i ajutăm!”. Testele, care depistează infecția din salivă, vor fi utilizate de către cadrele medicale din unitățile de învățământ în cazul în care există suspiciunea unei infectări cu Covid, bineînțeles după izolarea elevului respectiv. Aceste teste vor fi distribuite în funcție de numărul de elevi prezenți la orele de curs desfășurate în unitățile de învățământ.

Astazi, 24 Februarie 2021 la Școala Gimnazială Sfântul Calinic de la Cernica a avut loc predarea materialelor oferite catre Adminsitratia Scolilor Sector 6, in cadrul actiunii au fost prezenti alaturi de domnul Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons , Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, doamna Daniela Nicolescu, Secretar de Stat Ministerul Economiei, Domnul Viceprimar al Sectorului 6 Alexandru Gâdiuţă, Doamna Inspector Școlar Daniela Bădescu si Doamna Daniela Dumitru, Director Administratiei Școlilor Sector 6

De asemenea, InfoCons a pus la dispozitia celor 67 de unități de învățământ din Sectorul 6 materiale de educare si informare pe diferite domenii cat si kituri complete pentru accesibilitatea persoanelor nevăzătoare si tablouri cu fotografii “Galeria Războiului de Reîntregire a României din anul 1917”.

în Sectorul 6, pe baza numărului de elevi care beneficiază de burse sociale și de studiu, există 2.635 de elevi aflați într-o situație financiară sau familială dificilă. Elevii care provin din medii defavorizate reprezintă categoria cea mai vulnerabilă în faţa provocărilor actuale cauzate de pandemia cu noul coronavirus SARS-CoV-2

Primăria Sectorului6, prin Administrația Școlilor Sector 6, a primit, cu titlu gratuit, pentru cele 67 de unități de învățământ din Sectorul 6, seturi de tablouri care vor fi afișate în cele 81 de locații în care se desfășoară procesul de învățământ, pentru 44.000 de elevi și preșcolari.Campania „O9atitudine pentru cultură! ”, are drept obiectiv creșterea nivelului de informare și educare cu privire la cunoașterea operelor de artă romanești. în acest sens InfoCons a realizat un set de 12 tablouri în care sunt ilustrate imagini tip fotografii – “Galeria Războiului de Reîntregire a României din anul 1917”. Proiectul „O9atitudine pentru cultură!” dorește să readucă istoria și identitatea culturală a românilor în atenția publică. Impactul estetic obținut prin afișarea acestor tablouri în unitățile de învățământ vine în completarea eforturilor de înțelegere și asumare a identității noastre naționale, ajutandu-i astfel pe cei mici în însușirea unor informații care stau la baza dezvoltării noastre ca națiune.

în conformitate cu normativele Uniunii Europene “Strategia europeană 2010-2020 pentru persoanele cu handicap: un angajament reînnoit pentru o Europă fără bariere”, cât și în conformitate cu standardele naționale și comunitare cu privire la accesibilizarea spatiilor publice pentru persoane vulnerabile, InfoCons implementează Proiectul de responsabilizare socială prin realizarea materialelor de semnalistica pentru accesibilizarea spaţiilor pentru persoanele nevăzătoare. în acest sens, Asociația InfoCons a oferit Sectorului 6 un număr de 143 de kituri pentru accesibilizarea spaţiilor publice pentru persoane nezăvătoare. Un Kit de accesibilizare cuprinde următoarea semnalistică: Intrare, Ieșire, împinge, Trage, Accesul interzis, Apă potabilă, Fumatul interzis, WC bărbați/femei și Pericol de electrocutare. Kiturile primite astfel vor fi utilizate în incintele unităților de învățământ și instituţiilor subordonate Consiliului Local Sector 6.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal