InfoCons și Opera Națională București lansează primul spectacol de Operă și Balet cu decor din materiale reciclate

InfoCons în parteneriat cu Opera Națională București lansează primul spectacol de Opera și Balet realizat din materiale reciclate – ,,La Piață & Revuluția, reprezentațiile având loc în data de 1 iulie 2023 și 2 iulie 2023.

Spectacolul își propune să fie o călătorie în timp prin cei 33 de ani care au trecut de la Revoluția din 1989. Pornind de la ideea că ,,Revuluția” se întâmplă mereu în Piață, regizorul Alexandru Nagy și coregrafa Sandra Mavhima au unit cele două lumi într-un univers care ne pune față în față cu propria istorie.

Se poate face artă de valoare și folosindu-te de obiecte pe care oamenii obișnuiți cu greu și le pot imagina într-un context artistic. Aceasta este demonstrația pe care și-a propus să o facă regizorul Alexandru Nagy, care pune în scenă primul spectacol de operă și balet cu un decor realizat din materiale reciclabile. Dipticul „La piață” și „Revuluția”, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, va avea premiera sâmbătă, 1 iulie, de la ora 18:30, pe scena Operei Naționale București. Un al doilea spectacol va avea loc duminică, 2 iulie, de la aceeași oră.

Citește și : Campania o9atitudine pentru cultură!

 

Regizorul Alexandru Nagy: „Vrem să dăm tonul unui unei mișcări  la care sperăm să se alăture toate Operele din țară”

Prin acest spectacol, în coregrafia Sandrei Mavhima și cu scenografia Andreei Koch, sunt puse față în față două universuri, cele reprezentate de „La Piață”, primul balet românesc, compus de Mihail Jora, și opera „Revuluția”, de Adrian Iorgulescu, care nu este altceva decât piesa lui Caragiale, „Conu` Leonida față cu reacțiunea”, transpusă în operă.

Este un spectacol modern, realizat din materiale reciclate, care se înscrie în ultimele trenduri în materie de arta spectacolului. Încercăm să facem Opera verde, un curent foarte popular la nivel mondial și vrem să arătăm un model de bune practici și să dăm tonul unui unei mișcări la care sperăm să se alăture toate Operele din țară”, a declarat regizorul Alexandru Nagy, care adaugă că Opera Națională București devine astfel prima instituție de cultură din România care se arată „preocupată de amprenta de carbon, de reutilizare, de refolosire, de videomapping”.

Citește și: Campania Națională “Închide!Stinge!Reciclează! – Fii Un Exemplu

 

La fiecare reprezentație, publicul va putea vedea, în Foaierul Galben al ONB, instalații foto-video cu materialul realizat pe parcursul repetițiilor și al construcției spectacolelor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal