InfoCons: 15 MARTIE – ZIUA MONDIALA A DREPTURILOR CONSUMATORILOR

 Kennedy a fost primul lider mondial care a avut o initiativa in acest domeniu deosebit de important si de aceea miscarea consumatorilor marcheaza in fiecare an data de 15 martie, ca mijloc de sensibilizare la nivel mondial cu privire la drepturilor consumatorilor.

Acest moment reprezinta punctul crucial  al istoriei formelor organizate de protecţie a consumatorilor.

Cu aceasta ocazie, in fiecare an, Consumers InternationalOrganizatia Mondiala a Uniunilor de Consumatori, in care A.N.P.C.P.P.S. Romania este membra cu drepturi depline incepand cu anul 2012 – propune o tema pentru a marca ziua mondiala a drepturilor consumatorilor.

Anul acesta tema lansata de Consumer International este “Banii nostri, Drepturile noastre: Campanie pentru dreptul de a alege in domeniul serviciilor financiare`. Dreptul de a alege este un drept fundamental al consumatorilor.

Consumatorii din intreaga lume au mari problem cu furnizorii de servicii financiare. Lipsa unei concurente reale in domeniul financiar bancar, face dificiala daca nu imposbila achizitia in bune conditii a serviciilor/produselor financiare.

De exemplu, consumatorii au adesea probleme de intelegere cu privire la produsele financiare, fie din cauza lipsei informatiilor sau poate din cauza ca produsele in sine sunt pre complexe.

In plus, trecerea de la un furnizor la altul poate fi o provocare, fie ca trecerea la alt furnizor de produse sau servicii financiare este prohibitiva sau prea complicata sau pur si simplu ca nu exista suficiente institutii financiare pe piata care sa creeze o piata cu adevarat concurentiala si sa furnizeze oferte cu adevarat bune pentru consumatori. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de servicii financiare – de la conturile bancare si imprumuturi pana la transferurile de bani la nivel mondial.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal