Verifica daca locuinta ta  este sau nu asigurata printr-o polita de asigurare obligatorie.

Serviciul poate fi accesat prin site-ul PAID Romania (www.paidromania.ro) si, pentru a afla numarul politei, este nevoie de:

  • Codul numeric personal (CNP) al proprietarului
  • Adresa locuintei asigurate

Odata introduse aceste date, numarul, seria si data de expirare a politei, dar si numele companiei de asigurari prin intermediul careia a fost emisa vor fi transmise prin email sau SMS.

Daca, din diverse motive, sunt identificate erori, cel care acceseaza serviciul este directionat catre call center. O astfel de situatie poate sa apara daca sistemul gaseste doua sau mai multe polite pentru locuinte aflate la adrese foarte asemanatoare, incheiate cu acelasi CNP.

Aplicatia InfoCons dezvoltată independent și transparent, pune la dispoziția consumatorilor dictionarul cu termenii din domeniului asigurărilor. Astfel, în momentul încheierii unei polițe de asigurare, precum polița pentru asigurarea locuinței,   consumatorii au la îndemână și la un click distanță, un instrument prin care pot verifica termenii necunoscuți regăsiți în contractele polițelor de asigurare, termeni care sunt adesea într-un limbaj tehnic și greu de înțeles.

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare (Android, Huawei, IOS) și poate fi descărcată AICI.