În locuință

Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur!

Nu ieșiţi, și nu fugiţi pe scări! Nu utilizaţi liftul! Îndepărtați-vă de ferestre, pereții exteriori sau obiecte care vă pot vătăma! Închideți sursele de foc!

Protejaţi-vă sub tocul ușii, sub o grindă, lângă un perete de rezistență sau adoptaţi o poziţie ghemuit, acoperit și susţinut de un obiect solid.

În exteriorul clădirilor

Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur!

Pe cât este posibil, îndepărtați-vă de clădiri, stâlpii de electricitate, copaci sau alte obiecte care vă pot vătăma.

La serviciu

Păstraţi-vă calmul și liniștiţi persoanele din jur!

Îndepărtați-vă de ferestre, pereții exteriori sau obiectele grele. Nu părăsiți încăperile, nu fugiți pe scări, nu folosiți liftul! Protejați-vă sub o piesă de mobilier solidă, sub o grindă de rezistență sau sub tocul ușii. Personalul tehnic va acționa conform procedurilor stabilite.

La școală

Elevii se vor proteja sub pupitre iar cadrul didactic sub tocul ușii sau lângă un perete de rezistență.

Evacuarea se va face după terminarea cutremurului și verificarea căilor de evacuare.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal