În București o singură toaletă publică pentru 10.000 de persoane !

19 Noiembrie – Ziua Mondială a Toaletei vizează acțiuni inspiratoare pentru a combate criza globală de salubritate

Doar 220 de toalete publice pentru cele 2.131.034 de persoane cu domiciliul stabil in Capitală, fără a lua în calcul turiștii și cei care tranzitează Capitala.

InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația toaletelor publice din București, în toate cele 6 sectoare.

În urma acestui studiu concluziile au fost următoarele:

-220 de toalete publice sunt în aria Municipiului București, aflate în subordinea Primăriilor de Sector sau a Administrației lacuri, parcuri și agrement București, toaletele fiind împărțite în 2 tipuri: ecologice și automate.

cele mai multe toalete publice se află în subordinea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, cu un total de 114 toalete publice în subordine, respectiv 52% din total. Acestea sunt împărțite de asemenea în toalete ecologice (97) și toalete automate (17).

-la polul opus se află Primăriile Sectoarelor 2 și 5 care au doar 3 toalete publice în subordine fiecare, respectiv 1% din totalul de toalete.

Din prisma perioadei de funcționare:

37,5% din instituții nu au menționat programul de funcționare al toaletelor publice, respectiv Primăriile Sectoarelor 3 și 5 și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

doar toaletele aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1 și cea din Piața Veteranilor I din cadrul Primăriei Sectorului 6 au un program de funcționare NON-STOP.

-50% din toalete au un program de funcționare de dimineața (orele 7.00-8.00) până seara (orele 21.00-22.00)

Per total, în funcție de localizarea toaletelor :

74 de toalete publice sunt situate în Sectorul 1 al Capitalei, 16% dintre acestea fiind automate..

9 toalete publice sunt situate în Sectorul 2 al Capitalei, 44% dintre acestea fiind automate. 17 toalete publice sunt situate în Sectorul 3 al Capitalei, una singură fiind automată.

42 de toalete publice sunt situate în Sectorul 4 al Capitalei, aproximativ 20% dintre acestea fiind automate.

14 toalete publice sunt situate în Sectorul 5 al Capitalei, una singură fiind automată.

64 de toalete publice sunt situate în Sectorul 6 al Capitalei, 21% din totalul acestora fiind automate.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal