Aplicatia InfoCons ingrediente, aditivi alimentari, calorii Protectia Consumatorilor
Aplicatia InfoCons Ingrediente, sare, zahar, calorii Protectia Consumatorilor

Importanţa economică şi pentru sănătatea publică- Virusul West Nile

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Importanţa economică şi pentru sănătatea publică- Virusul West Nile

Din punct de vedere economic, până în prezent, în România, infecţia cu virusul West Nile nu a avut un impact deosebit asupra efectivelor de animale, tocmai datorită rezistenţei naturale faţă de această infecţie a cailor şi a păsărilor din ordinul Anseriformes şi Galliformes (păsările de curte).

Citește și:

Măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte crescătorii de animale în perioadele caniculare

Luând însă în considerare potenţialul pericol pe care îl reprezintă această boală pentru om, devine foarte importantă monitorizarea stării de sănătate a animalelor, activitate în care ar trebui implicate (alături de autorităţile veterinare) şi persoanele fizice sau juridice care au în proprietate cai sau păsări. În acest sens, în legislaţia sanitară veterinară referitoare la programele naţionale de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, se prevede responsabilitatea proprietarului de a anunţa medicul veterinar de circumscripţie sau medicul veterinar zonal atunci când animalele din proprietate (cai sau păsări) prezintă simptome care are putea sugera infecţia cu virusul West Nile.

Citește și:

Cum să evitați infecții ale ochilor dacă purtați lentile de contact

Este de asemenea important ca orice cetăţean care observă cadavre de păsări, păsări care se deplasează cu dificultate, nu pot zbura sau stau nemişcate pe sol, să informeze telefonic medicul veterinar de pe raza localităţii respective. Informaţiile primite de la populaţie ajută medicii veterinari şi umani în adoptarea rapidă a măsurilor necesare pentru reducerea posibilităţii de apariţie a unui eventual focar de boală.

Sursa: ANSVSA

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal