Rata de economisire a gospodăriilor din UE a continuat cu o creștere importantă de la an la an în trimestrul patru al anului 2020, crescând cu +6,6 puncte procentuale (pp) mai mult decât era acum un an.

Principalul motiv al creșterii de la an la an este datorita cheltuielilor cu consumul final al gospodăriilor au fost cu 7,0% mai mici în UE decât acum un an. Venitul disponibil brut al gospodăriilor a fost cu 0,6% mai mare în al patrulea trimestru al anului 2020 (comparativ cu al patrulea trimestru al anului 2019).

 

Sursa : eurostat.eu 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal