Aplicatia Gratuita InfoCons Protectia Consumatorilor
Aplicatia Gratuită InfoCons Protectia Consumatorilor

Actuala Casă de Cultură a Studenților, găzduită de generoasa intersecție din Fundație, acest nod al celor mai circulate străzi ale Iașului și adevărată poartă de intrare a mult îndrăgitului deal al Copoului, există astăzi pe locul unde s-a aflat înainte de 1960 un mic palat, cunoscut sub numele de Palatul Beldiman. Palatul a fost construit în 1807 după planurile tânărului inginer Gheorghe Asachi. Ulterior construirii, clădirea va avea numeroși proprietari și diverse destinații. dintre care enumerăm doar câteva: 1867 – ,,Hotel d’Angleterre`, 1885 – ,,Maison Jockey Club – Restaurant de Paris`, la parter este găzduită ,,Cofetăria Tuffli` ținută de cofetarul elvețian Richard Tuffli, iar mai apoi, între cele două războaie mondiale, ținută de Constantin Vlădescu , și el ,,furnizor al Casei Regale`.

În clădire mai funcționează un cazinou și restaurantul ,,Corso`. Din 1945 influența rusă își face simțită prezența și regăsim la parterul Palatului Beldiman librăria ,,Cartea Rusă`, iar la etaj sediul ,,Asociației Române pentru Legăturile cu Uniunea Sovietică`. În 1959, sistematizarea zonei aduce sfârşitul acestui stabiliment impunător, cladirea este demolată , iar în locul ei, aproximativ, apare o parte a Parcului Voievozilor precum și Casa de Cultură a Studenților din Iași.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal