Hartia de copt si hartia alimentara sunt tratate pentru a fi rezistente la apa si grasimi, dezvoltand substante numite flourate, ce sunt cancerigene.

Substantele fluorurate sunt problematice atat pentru sanatatea dumneavoastra, cat si pentru mediu, fiind greu de descompus, acumulandu-se in corp si natura.

Substantele floururate in ambalajele din hartie si carton pentru alimente sunt restrictionate prin interzicerea daneza, iar incepand cu 1 iulie 2020, in Danemarca a fost introdusa o interdictie asupra substantelor daunatoare din ambalajele alimentare. Autoritatile daneze lucreaza, de asemenea, pentru o interdictie in UE.

Hartia ecologica alimentara este cea mai buna optiune atunci cand doriti sa evitati substantele chimice, daunatoare.

Sursa : Consumer Council Think Chemistry – Danemarca

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal