Greșeli pe care nu trebuie să le (mai) faceți pentru a nu contamina mâncarea! (partea a 2-a)

Probabil că știți deja că nu trebuie să folosiți același tocător pentru legume și carne sau că un termometru pentru carne este singura cale sigură de a afla dacă aceasta este gătită perfect. Există însă și alte lucruri de care poate că nu țineți cont când vine vorba de contaminarea alimentelor. În cele ce urmează, InfoCons vă prezintă câteva erori importante, pe care mulți consumatori le fac des.

Spălatul pe mâini

Este un lucru știut faptul că igiena mâinilor este foarte importantă în momentul preparării mâncării, însă, în ciuda acestui fapt, majoritatea oamenilor nu o fac atât de des pe cât ar trebui. Este important să te speli pe mâini înainte să începi să prepari mâncare și de fiecare dată când faci o altă sarcină. De exemplu, e important să te speli pe mâini înainte să presari sare și condimente pe pui. Nu uita să freci mâinile de fiecare dată când te speli!

Citește și:

Polița de asigurare obligatorie a locuinței

Utilizarea telefonului mobil

Telefoanele mobile și tabletele au devenit o parte a majorității bucătăriilor din ziua de azi, fie pentru căutarea rețetelor, muzică sau folosirea rețelelor sociale. Problema folosirii acestor aparate este din nou legată de spălatul pe mâini. Majoritatea oamenilor nu se spală pe mâini înainte sau după ce îl folosesc, iar bacteriile de pe aparat se pot transfera în mâncare sau viceversa. Astfel, este recomandat să nu vă atingeți telefonul pe perioada preparării mâncării sau cel puțin să vă spălați și înainte, și după ce o faceți.

Temperatura frigiderului

Unele tipuri de bacterii cauzatoare de infecții se pot răspândi foarte repede în frigiderul dumneavoastră, în cazul în care temperatura dinăuntru nu este suficient de scăzută. Temperatura ideală pentru frigider ar trebui să fie de 3 grade Celsius, în timp ce în congelator nu ar trebui să fie mai ridicată de -18 grade Celsius.

Animalele de companie

Acest punct se adresează în special stăpânilor de pisici, care pot fi mai problematice în timpul preparării mâncării, deoarece tind să se cațere în diferite locuri, cum ar fi pe masă sau pe dulapurile din bucătărie. Este recomandat să nu permiteți animalelor să intre deloc în bucătărie, însă dacă acest lucru vi se pare prea crud și imposibil, încercați cel puțin să le țineți departe de suprafețele unde veți pregăti și consuma mâncarea.

Sursa: consumerreports.org.

Citește și:

– Citiți și partea 1 a acestui articol

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal