Fuziuni: Comisia șterge achiziția de Aleris de către Novelis, sub rezerva condițiilor

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu Regulamentul UE privind concentrările, achiziția de Aleris de către Novelis. Decizia este condiționată de cesionarea activității de foi de aluminiu pentru caroserie din aluminiu din Aleris în Europa. Decizia de astăzi urmează o investigație în profunzime a tranzacției, care combină Novelis , cel mai mare producător de folii de aluminiu auto din toată lumea, cu Aleris , un furnizor consacrat al aceluiași produs. Ambele companii sunt producători la nivel mondial de produse laminate plate din aluminiu și au o prezență semnificativă în Spațiul Economic European (SEE).

Citește și:

Eurostat : Rata șomajului de 7,4% în zona euro – cea mai mică din mai 2008, la 6,2% în UE28 (august 2019)

Ancheta Comisiei

În cursul investigației sale aprofundate, Comisia a adunat informații extinse și a primit feedback de la mai mulți clienți activi în diverse sectoare, precum construcții, electronice, ambalaje și fabricarea de mașini.

Comisia a constatat că produsele din aluminiu laminate plate, cum ar fi foile de caroserie din aluminiu, utilizate în industria auto, se află pe o piață separată decât alte produse din aluminiu. Aceasta înseamnă că entitatea fuzionată ar fi avut cote de piață foarte mari și ar fi controlat o proporție foarte semnificativă din capacitatea de producție a foilor de caroserie din aluminiu din SEE. În plus, numărul limitat de concurenți restanți mai mici activi pe piață nu ar fi fost în măsură să învingă o creștere a prețurilor, datorită capacității de rezervă restrânse. S-a constatat, de asemenea, că tranzacția reduce stimulentele entității care fuzionează să investească în capacitate de producție suplimentară.

Prin urmare, Comisia era îngrijorată de faptul că tranzacția, astfel cum a fost notificată, ar fi dus la prețuri mai mari pentru clienții europeni pentru foile de caroserie din aluminiu. Clienții auto au doar posibilități limitate de a trece de la aluminiu la oțel, iar gama de furnizori, prețuri și lanțuri de furnizare sunt diferite între aceste produse. Ei se bazează pe prețuri competitive pentru acest produs, de asemenea, ca o modalitate de a reduce greutatea vehiculelor lor.

Novelis și Aleris produc, de asemenea, o serie de produse din aluminiu, altele decât foi de aluminiu pentru caroserii utilizate în industrii , cum ar fi construcția, construcția și încălzirea podelei. Cu toate acestea, Comisia a concluzionat că nu există nicio îngrijorare cu privire la aceste produse.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal