Fumatul: pot descuraja regulile noi un obicei nesănătos?

InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons te informează:

Fumătorii s-au demonstrat insensibili la campaniile anti-fumat. Avertismentele de pe pachete ilustrând plămâni infectați de cancer nu au dus la o scădere masivă a numărului de fumători. Dar UE nu renunță. Pentru a reduce numărul alarmant al fumătorilor europeni, se pregătesc reguli noi. Urmăriți luni în direct audierea publică privind produsele din tutun și consultați infograficele noastre.

Astăzi, peste un sfert din europeni fumează și aproape toți au început înainte de 25 de ani. O nouă propunere de directivă pentru descurajarea fumătorilor este examinată în Parlamentul European în momentul de față. Luni, între 15.00 și 18.30 CET, puteți urmări în direct o audiere publică pe această temă, organizată în comisia pentru sănătate publică.

Propunerea include noi reguli de etichetare și marketing, extinderea categoriilor de produse și noi reguli pentru distribuirea transfrontalieră.

Urmăriți luni în direct audierea publică privind produsele din tutun și consultați infograficele noastre.

 Sursa: Parlamentul European 

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal