Folosiți parole unice și complicate pentru conturile dumneavoastră!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Folosiți parole unice și complicate pentru conturile dumneavoastră!

Principalul punct de atracție al campaniei îl reprezintă un `game show` animat, creat de Poliția din Scoția pentru a evidenția pericolele achizițiilor online fără a te asigura în prealabil că datele tale personale vor fi în siguranță. Situațiile prezentate în clipurile animate vorbesc despre cazuri reale cu care s-au confruntat ofițerii din Scoția.

Citește și:

Protejați-vă telefonul mobil, folosind un firewall!

InfoCons vă pune la dispoziție clipurile realizate în cadrul campaniei, pentru a spori atenția consumatorilor atunci când aceștia doresc să întreprindă achiziții online.

În al 6-lea episod, aflăm povestea unei tinere care a cumpărat un produs în urma unei oferte văzută pe o rețea de socializare, crezând că acesta va fi livrat din Statele Unite. Însă, atunci când produsul a ajuns la ea, scrisul de pe pachet era în chineză, iar produsul era contrafăcut. Tânăra nu a dorit să depună o plângere, deoarece a considerat că ar fi prea multă muncă, și peste câteva luni a descoperit că datele personale îi fuseseră folosite pentru înființarea unui site care vindea produse contrafăcute.

Citește și:

Securitatea aeroporturilor și a companiilor aeriene

Tânăra a fost astfel victima clickbait-ului, fiind atrasă de oferta excelentă a produsului, iar datele sale personale au putut fi furate cu ușurință.

Clipul poate fi vizionat aici

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal