Finalizarea proiectului cu titlu „Dezvoltarea unui program de formare pentru îmbunătățirea consumului colaborativ sustenabil la persoanele în vârstă”, COL-SUMERS InfoCons – partener COL-SUMERS

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Finalizarea proiectului cu titlu „Dezvoltarea unui program de formare pentru îmbunătățirea consumului colaborativ sustenabil la persoanele în vârstă”, COL-SUMERS InfoCons – partener COL-SUMERS

 InfoCons, în parteneriat cu alte organizații non-guvernamentale (ONG) din țările Uniunii Europene: Centrul pentru Politici Durabile, ECOPOLIS, ONG în București, Romania (coordonator), INSTITUTE OF ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT – iED, Institut de cercetare, ONG în Larissa, Grecia, BULGARIAN NATIONAL ASSOCIATION ACTIVE CONSUMERS, ONG în Sofia, Bulgaria, INSTITUTO IMEDES, SME în Valencia, Spania, ASOCIACION VALENCIANA DE CONSUMIDORES Y USUARIOS – A.VA.C.U., ONG în Valencia, Spania și ZVEZA POTROŠNIKOV SLOVENIJE – DRUŠTVO, ONG în Ljubljana, Slovenia, a derulat în perioada noiembrie 2018-iulie 2021, proiectul Erasmus+ Dezvoltarea unui program de formare pentru îmbunătățirea consumului colaborativ sustenabil  la persoanele în vârstă”, COL-SUMERS, ce și-a propus să apropie persoanele vrâstnice (cu vârsta peste 60 de ani) de domeniul consumului colaborativ (CC), pentru a dezvolta competențele necesare utilizării acestui concept.

Proiectul, prin instruire adaptată nevoilor grupului țintă, a urmărit să ofere consumatorilor toate abilitățile, competențele și cunoștințele necesare pentru a începe să utilizeze consumul colaborativ în viața lor de zi cu zi, pentru a exploata posibilitățile pe care le oferă, ca o alternativă față de consumul tradițional, structurat și bazat pe practici învechite și depășite.

O platformă de instruire electronică a fost implementată prin două metode de evaluare:

– Evaluare continuă: formatorii au folosit apelurile de mentorat la sfârșitul fiecărui subiect pentru a permite participanților să evalueze fiecare etapă a proiectului.

– Evaluare formativă: înainte de prima sesiune și la sfârșitul celei de-a doua, au fost distribuite două chestionare pre/post test. Astfel, au fost colectate informații utile pentru a estima progresul cursanților referitor la cunoștințele și abilitățile dobândite. Rezultatele au  evidențiat  cunoștințele și deprinderile (spre exemplu abilitățile digitale și lingvistice) ce necesită consolidare și îmbunătățire.

INFOCONS invită consumatorii români, în special cei care fac parte din grupurile țintă ale proiectului, în cazul de față, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, să acceseze permanent informațiile aferente utilizării platformei de e-training.

InfoCons și partenerii implicați sunt foarte entuziasmați de acest proiect şi îi invită pe toți membrii InfoCons să se alăture, în continuare, demersului propus.

Pentru mai multe informații accesați pagina proiectului COL-SUMERS.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu