Festivitatea de premiere a Concursului National scolar pe teme de protectia consumatorului “Alege!Este Dreptul tau!”

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Festivitatea de premiere a Concursului National scolar pe teme de protectia consumatorului “Alege!Este Dreptul tau!”

In data de  25 iunie 2015 incepand cu ora 14.30  a avut loc Festivitatea de Premiere a castigatorilor Concursului National scolar pe teme de protectia consumatorului “Alege!Este Dreptul tau!` ce se adreseaza elevilor scolilor generale si elevilor de liceu.

Evenimentul s-a desfasurat in Tabara  Delfin, din Navodari, judeţul Constanţa.

Concursul a fost organizat de  : Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si  Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, cu sprijinul Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons

Anul acesta tema Concursului a fost : Dreptul consumatorilor la hrana sanatoasa. Tema pentru eseu : Sa invatam sa mancam sanatos (pentru elevii din invatamantul liceal) si Tema pentru desen: Hrana sanatoasa pentru copii (pentru elevii de la clasa pregatitoare – clasa a VIII-a).

Totodata in cadrul acestui Concurs au mai fost si doua teme speciale :

  • Plateste responsabil! De ce e important sa folosim cardul. ;
  • “Inchide!Stinge!Recicleaza!`.

In perioada 22- 27 iunie 2015 in Tabara  Delfin, din Navodari, judeţul Constanţa a avut  loc  faza finala a Concursului  unde au  participat  88 de elevi din clasele IX-XI.

Pentru elevii claselor IX-XI  au fost acordate 3 premii individuale, 2 premii speciale si 21 premii pe echipe.

Pentru elevii claselor I -VI au fost acordate 6 premii pentru desene iar pentru elevii claselor VII-VIII vor fi acordate 6 premii pentru etichete.

Toti participantii au primit premii constand in : dulciuri, DVD-uri educationale, volume de proza/poezie din literatura romana si internationala, rechizite si diplome.

Totodata, au fost acordate 3 premii speciale in cadrul unei sectiuni de educatie financiara sustinute de Mastercard, in cadrul careia elevii au invatat despre beneficiile platii cu cardul.

`Multumim MasterCard, Partener Strategic in promovarea educatiei financiare, pentru sprijinul acordat noii generatii cu o9atitudine!` Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons -InfoCons

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Fii INFORMAT! IA ATITUDINE – 0219615

Alege!Este Drpetul tau! IMG_2388

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu