Experții Comisiei susțin dezvoltarea a 13 centre de cercetare și inovare din Bulgaria

Experții Comisiei de la Centrul comun de cercetare vor oferi sprijin și îndrumare celor 13 centre bulgare de cercetare și inovare pentru a-i ajuta să aducă ideile lor inovatoare pe piață, să faciliteze transferul și diseminarea cunoștințelor și să consolideze atât legăturile lor cu întreprinderile, cât și participarea lor la nivel european și proiecte de cooperare internațională. Experții vor ajuta, de asemenea, cele 13 centre să-și îmbunătățească cadrul legal, managerial și operațional, să se ocupe de problemele de ajutor de stat și să identifice oportunitățile de finanțare, inclusiv prin intermediul fondurilor UE.

Citește și:

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

Cele 13 centre includ patru `centre de excelență`, adică instituții de cercetare fundamentale și nouă `centre de competență`, axate pe activități de cercetare aplicată cu potențial de absorbție industrială. Se referă la sectoare precum mecatronica, tehnologiile digitale, industriile creative și de jocuri și biotehnologie și alte domenii în conformitate cu prioritățile strategiei de specializare inteligentă a Bulgariei, strategia sa industrială și de inovare bazată pe punctele forte competitive locale.

Citește și:

Planul de investiții pentru Europa: România a obținut finanțări în valoare totală de 720 milioane de euro

Comisia, prin intermediul Centrului comun de cercetare, a contribuit anterior la îmbunătățirea capacității operaționale a Parcului Tehnic Sofia , un parc științific și tehnologic din Bulgaria, de asemenea cofinanțat de la bugetul UE. Comisia sprijină statele membre și regiunile în conceperea și punerea în aplicare a strategiilor de specializare inteligentă și prin intermediul platformei de specializare inteligentă . În plus, în 2017, Comisia a lansat o inițiativă care sprijină 12 state membre și regiuni aflate în tranziție industrială. Experții Comisiei s-au așezat alături de autoritățile naționale și regionale pentru a-i ajuta să diagnostice ceea ce împiedica crearea și creșterea locurilor de muncă și să îmbrățișeze inovația necesară pentru a-și menține propria lor într-o economie globalizată.

Sursa: Comunicate Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal