Excepții de la plata TVA-ului în țara de unde se face achizitia

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Excepții de la plata TVA-ului în țara de unde se face achizitia

EXCEPȚII DE LA PLATA TVA-ULUI ÎN ȚARA DE UNDE SE FACE ACHIZIȚIA

  • Serviciile de telecomunicații, serviciile de radiodifuziune și televiziune și serviciile prestate pe cale electronică

TVA-ul pentru serviciile de telecomunicații, serviciile de radiodifuziune și televiziune și serviciile prestate pe cale electronică se percepe în țara în care locuiți (țara în care sunteți stabilit, în care aveți adresa permanentă sau în care locuiți de obicei) și nu în țara în care cumpărați serviciul. Aceste norme se aplică serviciilor furnizate atât din interiorul, cât și din afara UE.

  • Mașinile

Pentru autoturismele noi achiziționate în altă țară din UE, TVA-ul se plătește în țara în care faceți importul și înmatricularea (țara de reședință). Acest regim TVA se aplică și altor mijloace de transport noi, cum ar fi motocicletele mari, ambarcațiunile sau aparatele de zbor.

În contextul TVA, prin autoturism nou se înțelege un autovehicul cu mai puțin de 6 000 km la bord sau cu o vechime mai mică de 6 luni. Prin mașină de ocazie se înțelege un autoturism care a fost pus în circulație cu mai mult de 6 luni în urmă și are peste 6 000 de km la bord.

Sursă: Europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu