În industria alimentară, culorile joacă un rol esențial în atragerea și captarea atenției consumatorilor. Produsele alimentare vibrante și colorate nu numai că arată apetisant, dar și ne încântă simțurile. În acest context, aditivii alimentari joacă un rol crucial în adăugarea de culori la produsele noastre zilnice. Un astfel de grup de aditivi alimentari care aduc nuanțe vibrante și benefice pentru sănătate sunt carotenii, și, în particular, E160a Caroteni.

 

Carotenii sunt pigmenți naturali găsiți în numeroase fructe și legume, și sunt responsabili pentru nuanțele de portocaliu, roșu și galben din aceste alimente. E160a Caroteni reprezintă o categorie de aditivi alimentari care utilizează acești caroteni pentru a colora și îmbogăți produsele alimentare cu nuanțe atractive și naturale.

 

Mai multe informatii despre acest aditivi regasiti accesand : AICI

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal