Definiție
Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent antispumant, sechestrant şi substanţă-suport pentru arome. Se obţine din acid citric, fiind un lichid uleios, inodor şi incolor, utilizat pentru stabilizarea spumei din albuş de ou în cantitatea prevăzută de reţetă şi ca solvent pentru arome. În alimente gata pentru consum nu este permis să se regăsească o cantitate mai mare de 3g/kg, iar în băuturi nu este permisă o cantitate mai mare de 1g/l.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 10mg/kg corp

Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică maximă admisă este de până la 10mg/kg corp.

Doza de încorporare în alimente: 1g/l – 3g/kg

Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare admisa

Efecte secundare: DA

Descriere efecte secundare: Consumul îndelungat şi dozele mari pot cauza ameţeli, slăbiciune, pierderi de echilibru şi chiar afectarea ficatului.

Contraindicatii: DA

Descriere contraindicatii: Consumul îndelungat şidozele mari pot cauza ameţeli, slăbiciune, pierderi de echilibru şi chiar afectarea ficatului.

Utilizabil pentru copii: NU

Descriere utilizare copii: Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu