Doriti sa va deschideti un cont bancar in alta tara a UE?

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Doriti sa va deschideti un cont bancar in alta tara a UE?

Drepturi de bază

Doriţi să vă deschideţi un cont bancar în altă ţară a UE

În acest caz, cele 28 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein şi Norvegia

Trebuie să ştiţi că banca este liberă să decidă dacă vă acceptă sau nu solicitarea. Este vorba despre o decizie pur comercială. Înainte de a deschide un cont bancar, banca trebuie să îşi cunoască potenţialii clienţi. În cazul solicitărilor venind din partea unor cetăţeni care au reşedinţa în altă ţară, se pot impune verificări suplimentare. Unele bănci s-ar putea chiar să refuze clienţii nerezidenţi.

Aspecte legate de locul de reşedinţă

Deseori, băncile nu acceptă cererile de deschidere a unui cont formulate de cetăţeni care nu locuiesc în ţara în care este stabilită banca. Însă, există şi bănci care au oferte speciale pentru nerezidenţi şi expatriaţi. Informaţi-vă ce bănci deschid conturi pentru nerezidenţi.

Refuzul este acceptabil doar dacă există o justificare comercială valabilă. Băncile nu au voie să manifeste discriminare faţă de cetăţenii europeni, pe motiv de naţionalitate.

Persoanele care locuiesc într-o anumită ţară pe termen scurt pot întâmpina probleme dacă doresc să-şi deschidă un cont bancar, pentru că unele bănci cer dovada şederii pe termen lung.

Protejarea banilor dumneavoastră

În UE, dacă o bancă intră în faliment, depozitele dumneavoastră sunt garantate până la suma de 100 000 de euro sau chiar până la sume mai mari în unele ţări.

Sursa: www.europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu