În calitate de cetățean al Uniunii(În acest caz, cele 28 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein și Norvegia) sau rezident al acesteia, atunci când cumpărați produse ori servicii în UE nu vi se poate percepe un preț mai mare din cauza naționalității sau a țării în care aveți reședința.

Când cumpărați produse online în UE, prețurile pot varia de la o țară la alta sau de la o versiune a site-ului la alta, de exemplu din cauza diferențelor dintre costurile de livrare.

Citește și:

Tarife mai mici in Romania pentru terminarea apelurilor mobile, agreate de Comisia Europea

Totuși, dacă achiziționați produse online fără livrare transfrontalieră (de exemplu, pentru că intenționați să le ridicați singur de la un comerciant sau de la un magazin), ar trebui să aveți acces la aceleași prețuri și oferte speciale ca și cumpărătorii care locuiesc în țara respectivă. Comerciantul nu are voie să vă perceapă taxe suplimentare sau să vă împiedice să cumpărați un produs doar din cauză că locuiți în altă țară.

Aceleași reguli se aplică și în cazul în care achiziționați servicii furnizate la sediul comerciantului, de exemplu atunci când cumpărați bilete de intrare într-un parc de distracții, rezervați o cameră de hotel, închiriați o mașină sau achiziționați servicii furnizate pe cale electronică (servicii de cloud, găzduire de site-uri). În toate aceste situații aveți drept de acces la aceleași prețuri ca și cumpărătorii locali.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu