Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba

Date de contact Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba

Telefon Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba : 0258 818 266

Adresă de mail Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba : dgaspc@protectiasocialaalba.ro

Citește și  : Garda de Mediu Alba

Ce este asistența socială ?

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba este o instituție publică de interes județean , având personalitate juridică , fiind sub autoritatea Consiliului Județean Alba și finanțată de la bugetul de stat .

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba este instituția care se asigură de aplicarea politicilor și strategiilor de asistență socială în domeniul:

 • protecției copilului ;
 • familiei ;
 • persoanelor singure ;
 • persoanelor vârstnice ;
 • persoanelor cu handicap ;
 • precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie

Citește și : Registrul Auto Roman Alba

Când intervine protecția copilului Alba ?

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului intervine în cazul abuzurilor , neglijare , exploatare  și orice altă formă de violență asupra copilului .

Când intervine protecția copilului ?  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului intervine pentru :

 • Abuz fizic ;
 • Abuz emoțional / abuz psihologic ;
 • Abuz sexual ;
 • Neglijare ;
 • Abandon ;
 • Exploatare prin muncă , Munci intolerabile , Munci periculoase ;
 • Exploatare sexuală ;
 • Trafic de minori ;
 • Violență în școală ;
 • Bullying
 • Violență prin internet .

Conform legislaţiei în vigoare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba îndeplineşte următoarele funcţii :

– de strategie, prin care asigură elaborarea strategiei şi planului anual de dezvoltare a serviciilor sociale, pe care le supune spre aprobare consiliului judeţean Alba ;

Citeste si : Poliția Locală Alba

– de coordonare a activităţilor de asistenţă socială şi de protecţie a familiei şi a drepturilor copilului , a persoanelor cu dizabilităţi , victimelor violenţei în familie , persoanelor vârstnice etc., precum şi a măsurilor de prevenire şi combatere a situaţiilor de marginalizare şi excludere socială în care se pot afla anumite grupuri sau comunităţi la nivelul judeţului ;

– de administrare a fondurilor pe care le are la dispoziţie ;

– de comunicare şi colaborare cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi instituţiilor care au responsabilităţi în domeniul asistenţei sociale, cu serviciile publice locale de asistenţă socială, precum şi cu reprezentanţii societăţii civile care desfăşoară activităţi în domeniu, cu reprezentanţii furnizorilor privaţi de servicii sociale, precum şi cu persoanele beneficiare ;

– de execuţie, prin asigurarea mijloacelor umane, materiale şi financiare necesare pentru implementarea strategiilor cu privire la acţiunile antisărăcie, prevenirea şi combaterea marginalizării sociale, precum şi pentru soluţionarea urgenţelor sociale individuale şi colective la nivelul judeţului Alba ;

– de reprezentare a Consiliului judeţean Alba , pe plan intern şi extern, în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului ;

– de promovare a drepturilor omului , a unei imagini pozitive a persoanelor , familiilor , grupurilor vulnerabile .

Citește și : Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații Alba

Sesizare protecția copilului Alba

Pentru a depune o sesizare în cazul abuzurilor , exploatării , neglijării sau în cazul oricăror forme de violență împotriva copiilor la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba puteți apela numărul unic la nivel național 119 , care este activ și pentru județul Alba .

Numărul unic la nivel național 119 poate fi apelat de persoane fizice ( copil , rude , familie , vecini etc. ) și persoane juridice ( școala , spital etc. )

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal