« Înapoi la index

Aditiv alimentar din categoria conservanţilor chimici. Este o sare de calciu a acidului sulfuros, care se prezintă sub forma unui lichid verzui, ce reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfit de calciu. în condiţii acide, formează acidul sulfuros, care are proprietăţi conservante, mărind totodată fermitatea produselor vegetale.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,7 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,7 mg/kg corp, doză ce poate fi uşor depăşită prin consum cumulat de produse ce conţin conservanţi derivaţi de sulf.
Doza de încorporare în alimente: 10-2000 mg/kg sau mg/l
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente : 10-2000mg/kg sau mg/l.
Efecte secundare: DA
Descriere efecte secundare: La persoanele astmatice poate provoca probleme respiratorii.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: In doze mari, poate cauza alergii si probleme digestive.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in produse pentru sugari si copii mici.

« Înapoi la index