« Înapoi la index

Aditiv alimentar semisintetic, cu rol de emulgator şi stabilizator. Se utilizează în produse fine de panificaţie, deserturi, produse de cofetărie pe bază de zahăr, cacao şi ciocolată, glazuri, marmelade tip jeleu, creme, prafuri pentru băuturi instant, drojdie de panificaţie, produse dietetice, gheaţă alimentară etc. Acest aditiv nu a fost permis în România până în anul 2002, fiind introdus în scopul alinierii la normele europene.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 25 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 25 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 5-10g/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantitate de 5-10g/kg.
Efecte secundare: Nespecificat
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Dozele mari produc iritaţie gastrică. La animalele de laborator au fost înregistrate efecte adverse asupra sistemului de reproducere.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.

« Înapoi la index