« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de antiaglomerant. Se foloseşte şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi. Este un mineral natural care se adaugă în sare şi înlocuitorii săi, în zahărul pudră, în dextroză, în zer pudră şi preparate din zer pudră, în brânza feliată cu pastă moale, tare sau topită. Se adaugă în condimente şi în grăsimile folosite la ungerea tăvilor şi tigăilor. Se mai foloseşte, de asemeni, în toate produsele alimentare pe bază de lapte, carne, ouă, peşte, cereale, zahăr, legume, fructe, în băuturi alcoolice şi nealcoolice, în produse dietetice şi suplimente alimentare, în produse sub formă de tablete sau pulbere, sau doar pentru tratament de suprafaţă, conform tehnologiilor şi cantităţilor prevăzute de reţete.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică nu este limitată .
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică nu este limitată .
Doza de încorporare în alimente: 10-30g/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizeaza în cantitate de 10 pana la 30g/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în produsele alimentare.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

« Înapoi la index