poligliceride ale acidului poliricinolei

« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator, obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin. Se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată, în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41%grăsime şi în sosuri pentru salate.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 7,5 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 7,5 mg/kg corp, doză ce poate fi foarte uşor de depăşit, mai ales de către copii.
Doza de încorporare în alimente: 4g/l – 5g/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se utilizează în cantitate de 5g/kg şi în emulsii şi paste tartinabile şi în sosuri pentru salate, în cantitate de 4g/l.
Efecte secundare: Nespecificat
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.

« Înapoi la index