« Înapoi la index

Aditiv alimentar din categoria conservanţilor chimici, utilizat pentru tratamentul de suprafaţă al citricelor, merelor şi perelor, fiind eficient împotriva mucegaiurilor din familia Penicillium. Se prezintă sub forma unui praf alb, foarte solubil în apă. Tratamentul se aplică prin imersare sau pulverizare cu soluţie, care penetrează uneori coaja, putând fi regăsită şi în fruct. Nu este cuprins în lista aditivilor permişi în România.
Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,2 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,2 mg/kg corp.
Doza de încorporare în alimente: 12 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Se foloseşte în cantitate strict limitată de maximum 12 mg/kg.
Efecte secundare: Nespecificat
Contraindicatii:Nespecficat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: Nespecificat

« Înapoi la index